Maak je herfst cosy

cosy herfst

De regen tikt tegen het raam, als ik naar buiten kijk zie ik blaadjes uit de bomen waaien. Het is herfst. Mijn favoriete tijd van het jaar. Dé tijd voor cosiness, knusheid en gezelligheid. Hier lees je mijn favoriete cosy binnen-blijf tips.

Een cosy huis

Oké niet je hele huis misschien, mijn badkamer en gang zijn ook een rommeltje, maar het is heerlijk om de plekjes in huis waar je ontspant of veel bent lekker cosy te maken. De kaarsen mogen weer uit de kast en ik vervang mijn stapeltje favoriete boeken naast mijn gele stoel, zodat ik op regenachtige momentjes even heerlijk in mijn knusse hoekje inspiratie op kan doen. Ik voeg wat pompoenen, dennenappels en andere gezelligheid toe en ik ben helemaal blij. O en wat dacht je van een heerlijke herfstige poster of print?

Popcorn en Kastanjes

Het is ook weer tijd om wat meer in de keuken te vertoeven. Of het nu is om heerlijke stoofschotels te maken, een cake te bakken of gewoon even popcorn of kastanjes te poffen, het is op en top knus! Herken je dat je in de zomer veel minder zin hebt om in de keuken bezig te zijn? Ik vind brood en cake bakken best leuk om te doen, maar in de zomer raak ik de mixer niet eens aan. Zodra het koeler begint te worden en de dagen korter, krijg ik ineens weer zin om te bakken, poffen en stoven!

Spelletjes uit de kast

Trek de bordspelletjes maar weer uit de kast, want het seizoen is geopend! Heerlijke regenachtige zondagen om de hele middag gezellig spelletjes te spelen. Benieuwd naar mijn favorieten van dit moment? Lees dan DIT eens.

Me time

Zodra de dagen korter worden voel ik ook meer behoefte aan ‘me-time’, tijd om te mijmeren, plannen te maken, te voelen en lekker te schrijven in mijn journal. De herfst is cyclisch gezien de tijd van het jaar waarop je naar binnen keert, we gaan allemaal wat langzamer, we bezinnen, rusten, en herstellen van het (van ouds her) harde werken in de zomermaanden. Het is een natuurlijke cyclus en ik vind het fijn om mezelf eraan te herinneren dat ik dat gewoon mag laten gebeuren. Dat het heel normaal is om je elke seizoen anders te voelen en daar je ritme en plannen wat meer op af mag stellen.

Inspiratie

De herfst is een heerlijke inspirerende tijd. Langzaam toeleven naar de knusse decembermaand, volop naar buiten rondstruinen in de natuur. Een nat pak gehaald? Het is zo lekker om op te warmen met een kop thee en een inspirerend boek. Heb je nu helemaal zin in de herfst gekregen? Mooi, geniet ervan!

PS. nog even wat herfstige heerlijkheden uit mijn shop met je delen hoor!

Wil je nooit meer een blog, een cosy newsletter of ander nieuws missen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nl_NLNL