Mijn favoriete spelletjes

Super lang beloofd, heel veel vraag naar op Instagram en eindelijk is het dan zo ver! Een blogpost met mijn favoriete spellen van dit moment! En natuurlijk zijn ze allemaal lekker knus en cosy!

Wingspan – rustgevend vogeltjes spel vol tactiek

Ik houd niet van spellen waar je bij moet haasten. Sterker nog, ik heb liever een beetje trage spellen waarbij je lekker rustig kunt genieten van het bezig zijn. Wingspan is zo’n rustig spel, maar absoluut uitdagend! Je bent de eigenaar van je eigen heuse vogelopvang. Je probeert zo goed mogelijk vogels bij elkaar te zoeken, ze voldoende eten te geven en ze eitjes te laten leggen. Het is een eenvoudig spel om te leren (vind ik tegenwoordig echt zó fijn!), maar je kunt het zo tactisch maken als je zelf maar wilt. Vooruit denken, plannen of juist zien wat er komt. En natuurlijk is het leren kennen van de vogels echt super leuk! Wij hebben de uitbreiding voor Europese vogels erbij wat het nog leuker maakt, niet persé voor spelvariatie (maar het biedt zeker leuke nieuwe dingen) maar omdat je nu alle vogeltjes (her)kent!

Everdell – Je eigen stad bouwen in het magische bos

Mijn favoriet voor een regenachtige zondag: Everdell! Dit spel is iets complexer en duurt wat langer dan Wingspan, maar het is absoluut de moeite waard. Het is ook een rustig spel, geen haast, geen tijdslimiet, geen drukte. Je bouwt je eigen stad in verschillende rondes. Je verzamelt bouwstoffen en punten. Je kunt slim spelen door de juiste kaarten (gebouwen of bewoners) te kiezen voor je stad. Het fijne van dit spel vind ik (naast de prachtige vormgeving en illustraties natuurlijk) dat het gewoon zo knus en gezellig is om je eigen stad te bouwen!

Beez – Honing verzamelen met je bijtje

Een kort, krachtig, simpel maar toch lekker puzzelspel. Beez is om te beginnen gewoonweg prachtig en het concept, rondvliegen met je eigen bijtje om nectar te verzamelen, is gewoon al heerlijk rustgevend! Wederom een spel zonder haast, je kunt het echt ontspannen spelen. Verzamel de kleuren nectar waar je punten mee kunt scoren, hier kun je lekker op los puzzelen. In het begin moest ik even wennen aan de vele verschillende doelen, maar na een paar potjes had ik het door. Wel vonden wij het spel te kort soms en nu spelen we het soms gewoon met twee honingraten (aanrader!), wordt het meteen een ‘regenachtige zondagmiddag-spel’ in plaats van ‘snel-tussendoor-spel’.

Calico – een cosy lapjesdeken maken

Calico is een echt puzzelspel. Het voelt alsof je een kruiswoord puzzel voor je neus hebt liggen en je daar aandachtig mee bezig gaat. Ieder maakt een eigen lapjesdeken in dit spel. Je puzzelt alle stukjes zo bij elkaar dat ze je punten opleveren (bijvoorbeeld door katten aan te trekken). Het is tactisch, maar niet helemaal te sturen, er komt echt een beetje geluk bij kijken. Calico vergt iets meer concentratie, duurt niet al te lang en is super eenvoudig te leren. Een lekker spelletje voor tussendoor óf, zoals wij het deden, om een hele contest mee te houden tijdens je vakantie (de spelregels hebben hier zelfs invulschema’s voor).

Dat waren ze dan

Mijn favoriete bordspellen op dit moment. Ik heb zoveel zin in die knusse donkere dagen waarop je heerlijk eindeloos bordspellen speelt. Nu ben ik natuurlijk benieuwd wat jouw toppers zijn? Helemaal nu je mijn favoriete kent, weet je wellicht nog een spel dat in dit rijtje niet mag ontbreken. Let me know!

Nooit meer een blog missen?

Of volg mij gezellig op instagram

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nl_NLNL