Wat cosiness je kan brengen

Cosiness heeft super veel voordelen. Of het nu gaat om gevoelens van warmte en veiligheid creëren, goed voor jezelf zorgen of zelfacceptatie; het komt allemaal terug in een cosy lifestyle. En daarnaast is het gewoon heerlijk genieten natuurlijk!

Cosiness is a way of life

Het is één van mijn favoriete citaten en ik durf wel te zeggen dat het mijn levensmotto is. Maar wat brengt al die cosines mij nou? Ik neem je mee in mijn persoonlijke ervaring.

Warmte en gevoelens van veiligheid

Met PTSS is niets fijner dan gevoelens van veiligheid te kunnen ervaren natuurlijk. Maar zonder PTSS (post traumatische stressstoornis) heb je ook behoefte aan veiligheid. We overvragen onszelf nogal snel wat onbewust toch gevoelens van onveiligheid op kan roepen. Cosiness kan echt een anker van veiligheid en warmte zijn. Even niets moeten, knus onder een dekentje, kopje warme thee een boek waar je blij van wordt. Helemaal warm en knus in jouw bubbel.

Goede self care en zachtheid voor jezelf

Cosiness maakt mij er bewust van om zacht te zijn en goed voor mezelf te zorgen. Het laat me afvragen ‘wat heb ik nu nodig’. Niet alleen dat, het laat me ook nét even meer moeite doen om het gezellig te maken (=fijner voor mezelf). Waar ik eerder zou denken: ik doe die kaarsjes niet aan want ze moeten toch zo weer uit, kies ik er nu bewust voor om ze wel aan te doen. Of deze ken je vast ook wel: ‘ik neem wel koud water, dat is makkelijker dan thee zetten’. Heerlijk toch om juist even extra moeite te doen om goed voor jezelf te zorgen, dat verdien je ook gewoon!

Genieten van alle kleine dingen

Thee, kaarsjes, bloesem, een mooi uitzicht of een heerlijk boek. Cosiness laat mij intens genieten van de kleine dingen. Dingen waarvan ik geneigd ben ze in mijn snelheid of gedachten te passeren, krijgen nu aandacht en zorgen voor een heerlijk ontspannen momentje of een glimlach op mijn gezicht. Het geeft me ook een veel positievere houding in het leven, ik laat me minder leiden door (negatieve) gedachten en focus meer op de gelukjes!

Zelfacceptatie

Ja heus, sinds ik mijn cosy lifestyle leef accepteer ik mezelf veel meer. Ik vind het nu helemaal prima dat ik een introvert ben die houdt van knussigheid en alles wat erbij komt kijken. Vroeger schaamde ik me er nog wel eens voor, niet volwassen genoeg, niet effectief genoeg, niet nuttig genoeg (ik had excuses genoeg). Maar ik zou niet meer zonder willen, het is ook de kant van mij die juist zorgt voor inspiratie in mijn werk. Alle illustraties vloeien voort uit cosiness!

Heb je al zin gekregen om het knus en cosy te maken? Goed! Geniet ervan en wie weet wat het je allemaal brengt! Heb je meer inspiratie nodig kijk dan eens naar de onderstaande illustraties die ik heb gemaakt, super cosy!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nl_NLNL