Vreemde tijden en cosiness

Wellicht heb je het al ergens gelezen, in de nieuwsbrief of op Instagram, we hebben een nieuw huis! Super leuk natuurlijk, maar ook intens. Helemaal omdat het in een ander deel van het land is, alles is nieuw. Vreemde tijden dus, dat vraagt om self care met… cosiness natuurlijk! In deze blog lees je alles over de gekkigheid van dit moment én wat cosiness daarin voor mij betekent.

Spannend

Rationeel weet ik het allemaal goed te plaatsen. Klussen, verhuizen, renoveren, nieuwe omgeving, druk in de webshop en o ja… een hersenschudding (het luik van de nieuwe zolder was kennelijk open, auw!). Maar in mijn gevoelswereld merk ik dat ik het (vaak onbewust) allemaal heel veel en heel spannend vind. Ken je dat? Dat je het allemaal goed hebt bedacht en kunt bedenken, maar dat je gevoel toch een beetje een eigen leven leidt?

Dus ja.. ik vind het spannend. Een deel van mij vindt het ronduit eng. Belangrijk dus om zo goed mogelijk voor mezelf te zorgen én daar hoort natuurlijk cosiness bij.

Cosy self care

Ik heb niet de tijd of ruimte om alle cosy dingen te doen die ik zou willen doen, maar ik heb er een aantal geselecteerd die heel goed voor mij werken.

Wandelen in de herfstpracht

Heerlijk om de herfstgeuren op te snuiven, de hondjes lekker te zien rennen en me te verbazen over prachtige paddenstoelen. Ik kom altijd weer anders thuis als ik een uurtje de tijd neem in het bos.

Vertrouwd boek

Ik ben dus iemand die boeken kan ‘her-lezen’, zo ook de Harry Potter boeken. Lekker vertrouwd, heerlijk ontspannend én cosy! Theetje erbij, stukje chocolade en ik heb (ook al is het misschien niet heel lang) een fijn oplaadmomentje.

Puzzelen

Ook al heb ik er niet echt alle tijd voor, een paar stukjes leggen lukt nog wel tussendoor. Even een momentje niks, heerlijk!

Schilderen

Ik probeer één keer per week een illustratie te maken, gewoon als ‘self care’. Iets waar ik behoefte aan heb (ik ben ook ooit begonnen met schilderen in therapievorm voor mijn PTSS). Ik merk dat ik al oplaad bij het voelen en bedenken wat ik wil gaan maken. En natuurlijk wordt dat super cosy!

Avondthee

‘s Avonds ben ik niet op mijn best en kan ik niet zoveel. Goed idee om daar dus juist een cosy self care momentje van te maken. Ik maak het gezellig met lampjes en kaarsjes (voor zover mogelijk tussen de verhuis- en klusrommel). Ik zet een pot thee, duik nog ergens in een kast wat chocola of een koekje op. Boek erbij, dekentje over mij heen en ik heb een heerlijk cosy momentje op de bank!

Hondjes

De hondjes willen maar al te graag knuffelen en spelen. Het spelen met ze werkt voor mij perfect om even uit mijn gedachten los te komen. In het ‘hier en nu’ aanwezig zijn en lekker ravotten. Daarna een goede knuffelsessie, waardoor ik even tot rust kom (want een hondje bovenop je of tegen ja aan betekent dat je echt wel even stil moet zitten, werkt goed voor mij als ik druk ben!).

Cosy wish list

Gelukkig weet ik dat we in December een verbouwings-stop doen. Ik heb dan ook een lijstje met dingen waar ik nu al zin in heb om dan te doen. Bedenken van die dingen (en waarschijnlijk het jezelf gunnen van een klus-pauze) helpt ook! Op mijn lijstje staan onder andere:

  • Bordspelletjes spelen (favoriet op het moment: wingspan!)
  • Taart bakken
  • Samen een film kijken onder een dekentje
  • De adventskalender weer opzetten én gebruiken
  • Heel veel boeken lezen
  • Een vuurtje stoken in de tuin en broodjes bakken
  • Mooie hikes in onze nieuwe omgeving

Wat doe jij?

Nu ben ik normaal niet zo druk, dit is dus gewoon een bizarre periode voor mij. Maar wellicht ben jij wel vaak druk of heb je ook wel eens een gekke periode gehad? Wat deed jij als self care? Let me know, ik kan elke tip goed gebruiken en misschien anderen ook!

4 reacties

  1. Lijkt mij zelf ook spannend als je verhuist naar een compleet nieuwe omgeving. Maar ik denk dat het ook veel leuke dingen met zich mee brengt.

  2. Veel succes met hele verhuisproces. Dat het ook maar een heerlijk fijn knus cosy plek voor jullie mag worden❤️ Ik had een paar weken geleden gereageerd met een vraag of je tijd zou hebben voor de cursus met begeleiding maar niet gezien dat deze tot februari op uitverkocht staat, excuus! Jullie hebben het nu uiteraard al druk genoeg nu 😊 Over het algemeen ben ik ‘savonds ook niet veel, lig vaak op de bank met ook een hond bovenop mij haha. Onze jongste hond komt steevast bij mij liggen, heerlijk vind ik dat. Kan daar ook echt van genieten. Soms baal ik er wel van dat ik geen puf meer heb om iets (leuks) te doen want mijn hoofd bruist altijd wel. Om mezelf dan figuurlijk gezien wat rust te geven ga ik dan ook wel nadenken wat ik graag had gewild en hoe ik dat wellicht voor de volgende dag in kan plannen als leuk vooruitzicht. Of inspiratie opdoen via Pinterest, Skillshare etc. Dan ben ik ergens toch bezig met wat ik graag wou maar op een layback manier. En opstaan met een hele lieve maar 20 kilo zware hond bovenop mij doe ik toch niet. Hij gaat ook regelmatig expres tussen mij en mijn schermpje inzitten en ik laat mij dan altijd overhalen tot een knuffelpartij🥰

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nl_NLNL