Over veerkracht

Het was zo’n zwaar jaar, ik durf er bijna niet meer aan te denken. Maar met de rust die we nu nemen, komt ook de ruimte om terug te blikken. Ik zie nu pas hoe heftig het echt was eigenlijk. Wat ik ook zie is hoe krachtig ik ben, hoeveel veerkracht ik heb én wat een ‘ander jaar’ ik tegemoet ga. Ik heb 3 dingen geleerd en die deel ik graag met je!

Ik brak

Misschien weet je het allemaal nog wel, maar bijna 1,5 jaar geleden kochten wij een huis. Een droomhuis in de dop, want het was erg verouderd en er moest flink verbouwd worden. Je weet misschien ook wel dat ik PTSS heb en me snel onveilig voel (vandaar dat ik allemaal knusse, cosy, fijne dingen schilder ;-)) en dat was samen met verbouwen geen goede combinatie. Ik dacht het allemaal wel aan te kunnen, maar leven zonder huis waar je gewoon in kunt wonen, en in plaats daarvan leven in een bouwplaats, was niet aan mij besteed. Ik voelde me ontworteld.

Het breekpunt kwam toen het super druk was met mijn hard gegroeide bedrijf (waarvoor onwijze dank!!) én ik nog een paar maanden verbouwen te gaan had. Ik kon alleen nog maar huilen en daarna begonnen de paniekaanvallen. Ik schrok zelf van deze heftige reactie, dat had ik niet aan zien komen! Gelukkig was er hulp, heb ik heel veel dingen op een laag pitje gezet én kreeg ik van jou/jullie alle tijd, ruimte en begrip waar ik zo enorm dankbaar voor ben! Er was niet één ongeduldige klant, niemand heeft boos gereageerd als ik pas na weken (of meer dan een maand) mijn berichtjes op instagram beantwoordde. Hoe fantastisch is dat!

Wat ik wil delen

Ik houd niet heel erg van terugblikken, helemaal niet op zware tijden (wie wel..), maar nu ik erover nadenk heb ik ook veel geleerd en ik deel het graag met je!

Deel het als het niet goed gaat! Ik wil mensen nooit teleurstellen, er zit ergens wel een ‘pleaser’ in mij ;-). Maar ik heb ondervonden dat het veel makkelijker is om te delen dat het niet goed met je gaat en dan samen te kijken of je dingen kunt uitstellen, of nee kan zeggen, dan dat je jezelf maar ‘weg blijft geven’. Ik heb nog nooit zoveel begrip ervaren als het afgelopen jaar, maar hoe komt dat? Omdat ik het heb gedeeld!

Plannen zijn er om bij te stellen. Ik ben nogal rechtlijnig als het om ‘plannen’ gaat, als ik iets heb bedacht of gepland, dan moet het niet meer veranderen. Herken je dat? Nou, plannen zijn er dus om bij te stellen en te veranderen. Niet fijn, ik merk dat ik vaak even nodig heb om te wennen aan de verandering en het idee, maar het kan ontzettend veel helpen.

Je bent sterker dan je denkt. Oké, toegegeven, het ging echt heel slecht met mij én het was ook wel spannend en eng. Maar als ik terugkijk zie ik ook hoe veerkrachtig ik ben. Juist ook als het zo slecht gaat! Ik heb professionele hulp gezocht (en gelukkig gevonden!), trok zelf op tijd aan de bel bij de hulpverleners en voorkwam daarmee dat ik verslechterde. Dat heb ik toch maar mooi zelf gedaan, waardoor het tij kon keren en het nu gewoon weer goed met mij gaat.

Een ander jaar

En nu is het januari. Geen grote verbouwing dit jaar (maar wel nog heel veel klussen hoor, haha). Geen werk in opdracht voorlopig en gewoon lekker schilderen, maken waar ik zelf zin in heb. Ik heb een boekhouder vanaf dit jaar (heerlijk!), alles in het magazijn loopt, na wat opstartproblemen afgelopen jaar, op rolletjes én ik zit bomvol inspiratie. Wat kan een leven veel veranderen in een jaar!

Nieuw in de shop

Het nieuwe jaar gaan we ook met ‘nieuws’ in! Met trots presenteer ik je de nieuwste dingen die ik gemaakt heb!

2 reacties

  1. Wat een heftige tijd! Ik ben blij dat het weer wat beter met je gaat. Zelf hou ik me altijd voor, er is altijd een weg/ pad. Maar je moet hem wel zien en vinden. Gelukkig heb je goede hulp gevonden. Ik vind je nieuwe mokken echt heel erg leuk dus die gaat zeker op mijn lijstje. Bedankt voor de mooie dingen en het delen❤️

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nl_NLNL