Het verhaal van….

Het leek me leuk om eens wat meer te delen over mijn ideeën bij mijn illustraties. Ik ben daar altijd heel terughoudend in omdat ik vooral wil dat je zélf voelt wat een illustratie bij jou oproept en voor jou kan doen. Wil je dat blijven doen, lees vooral niet verder. Ben je benieuwd naar mijn gevoelens, gedachten, ideeën en beweegredenen lees dan vooral wel verder!

Als je me al een tijdje volgt, of eerdere blogs hebt gelezen weet je dat ik voornamelijk teken en schilder als een soort therapie. Ik schilder waar ik zelf behoefte aan heb, of wat mij helpt. Ik schilder wat ik voel of om mijn gevoelens en verlangens te ontdekken. Vandaag neem ik je mee in een kijkje achter de schermen van een aantal illustraties!

Het vogelmeisje

Afgelopen najaar zijn we verhuisd, we hebben nu een prachtige tuin mét vogels! In het vroege voorjaar was het nog niet echt lekker weer om van de tuin te genieten en veel buiten te zijn, maar die behoefte voelde ik wel!

Ik wilde de ramen opengooien, de vogels binnen laten en simpelweg genieten van het moment.

Ik weet nog dat ik deze illustratie schilderde terwijl we bouwvakkers in huis hadden om nieuwe trappen te plaatsen. Zoveel onrust om me heen spiegelt zich af in mijn werk, verlangen naar rust, op mezelf zijn, even in mijn eigen bubbel.

En dat is wat je ziet, in mijn eigen bubbel, ontspannen, aanwezig in ‘het moment’ en echt even tijd voor mezelf. Zoals ik het fijn vind, met thee, creativiteit, knusheid, een dekentje én dat vroege lente verlangen!

De ontmoeting

Dat moment waarop je ineens oog in oog staat met wilde dieren blijft één van mijn meest magische momenten in het leven. Die diepe verbinding en het gevoel deel uit te maken van de natuur (in plaats van verstoren of dieren opschrikken) vind ik heel bijzonder. Je raadt het al zeker?

Het idee voor deze illustratie kwam boven borrelen nadat ik zo’n magisch moment had beleefd. Niet zo mooi als deze, gewoon een ree in het veld, maar kennelijk was het inspirerend genoeg om dit te schilderen.

Magie, rust, maar ook een andere manier van omgaan met de natuur is wat hier (deels onbewust) voor mijn gevoel allemaal in zit.

Paddenstoelen plukken

Ik heb vaak behoefte aan alleen zijn, ik ben een rasechte introvert! Maar soms, net als elke introvert, voel ik de behoefte aan verbinding. Zussen (die ik niet heb hoor, maar lijkt me leuk!), vriendinnen, familie of andere vormen van samenzijn.

Hier had ik ook behoefte aan gezellig samen zijn. Ik vind het lastig om ‘met anderen’ te zijn, ik heb de neiging to pleasen en kan nooit 100% mezelf zijn (behalve bij mijn man natuurlijk) door een hechtingsstoornis. Ik zou willen dat ik helemaal mezelf kan zijn, zoals hier, in verbinding met anderen. Gelukkig kan ik het wel schilderen en daar geniet ik enorm van!

ps. Ik krijg zulke gevoelens van verbinding en gezellig samenzijn ook wel vaak na het lezen van boeken of kijken van tv series (ik weet het niet meer zeker, maar misschien keek ik hier wel gilmore girls, haha).

Oké, dit was het voor deze keer. Laat je me even weten in de comments of je dit leuk vindt om te lezen? Dan weet ik of ik dit nog een keertje kan delen of liever niet!

Veel liefs!

Esther

ps. Natuurlijk vind je ze ook in de shop 😉

8 reacties

  1. Wat grappig dat ook jij het liefst alleen bent. Heb ik ook, maar soms voel ik me ook, eenzaam. Dat wijd ik zelf aan het feit dat ik ongeneeslijk ziek ben en niet de dingen kan doen wat ik graag zou willen. Ik ben niet eenzaam hoor, heb man kinderen en ook een zus. Maar die is het tegenovergestelde van mij 🤣. Ik hou enorm van mooie plaatjes kijken waar warmte in zit zoals ik eigenlijk vind dat het leven zou moeten zijn.

    Lieve groet van mij

    1. Hey Marja, plaatjes kijken kan echt helpen vind ik zeg ;-). En alleen zijn is heerlijk, maar zelfs de meeste introverte introvert blijft een ‘mens’ en van nature hebben mensen behoefte aan contact, dus het is altijd een balans zoeken (helemaal als er nog eens moeilijke omstandigheden bij komen). Liefs!

  2. I really enjoy your newsletters, Esther… especially with a cup of tea! I think introverts gravitate toward one another, even though we need our “by ourselves” time 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nl_NLNL