De herfst buiten vieren

Herfst buiten vieren

M’n wangen worden fris, m’n handen een tikketje koud en mijn haar waait alle kanten op. Het is herfst! De herfst is wat mij betreft hét seizoen om buiten te zijn. In deze blog neem ik je mee naar mijn favoriete buitenmomentjes in de herfst, gewoon omdat buiten ook zo lekker cosy kan zijn!

Meegaan in het ritme van de bomen

Ik vind het heerlijk om de seizoenen bewust te beleven. De herfst staat voor verandering, maar ook voor loslaten. De verkleuring van de bomen, het uiteindelijk laten vallen van alle blaadjes. De dieren die zich voorbereiden op de winter en vogels die wegtrekken naar warmere oorden. Klinkt bekend natuurlijk, maar ‘beleef’ je het ook echt?

Er is zoveel te zien en op te merken als je buiten wandelt. Zie je de ganzen overtrekken? Zie je die boom vanuit je raam elke dag wat meer verkleuren? Heb je al stilgestaan bij het wonder van de paddenstoelen die je nu overal kunt zien?

Je kunt mij elke week wel een paar keer in de bossen vinden, ik wandel langzaam en geniet bewust van alles om me heen. Ondanks dat ik weinig energie heb, krijg ik hier energie van!

De herfst is er nog, maar hij is ook vluchtig. Dus geniet nog even, maar dan ‘echt’!

boshuisje

Een laatste kampvuur

Langzaam trekt de herfst ons naar binnen, maar met een beetje moeite kan het buiten nog heerlijk vertoeven zijn. Dikke trui aan, een laatste kampvuur en een hete kop thee in de hand. Of wat dacht je van dat ene momentje waarop de zon schijnt? Het is gewoonte om binnen op de bank te kruipen, maar wat als je je jas aantrekt en je kopje thee in de zon opdrinkt?

Ik denk altijd maar: de winter houdt ons nog lang genoeg binnen. Dus als het even kan probeer ik bewust momenten te creëren waarop ik nog lekker buiten ben én de seizoenen nog bewuster meemaak!

laatste kampvuur

Dus.. wat kies je?

Precies, je hebt een keuze! Ik merk zelf dat ik het vaak vergeet door de drukte en het ritme van de dag. Maar ik heb een keuze, ik kan kiezen om naar buiten te gaan, ik kan kiezen om wat langer uit het raam te staren naar die ene verkleurende boom. Ondanks dat het nu (voor mijn doen) topdrukte is met mijn shop, kies ik ervoor om de herfst niet zomaar in een waas voorbij te laten gaan. Ik ga minstens één keer per week alleen (met hondje Bram natuurlijk) de bossen in, ik geniet van leuke herfstige binnen momentjes (lees deze blog eens) en ik kijk wat bewuster om me heen. Want de herfst is echt prachtig. Verandering, loslaten, het is allemaal goed; een fijne reminder vind ik zelf.

Dus, wat doe jij?

Meer cosiness

Wil je meer cosiness? Schrijf je dan in voor de cosy newsletter of neem een kijkje in de shop!

Deze herfstige items vind je onder andere op dit moment in de shop!

Lave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

en_GBEN