5 x zomer cosiness

Cosiness wordt geassocieerd met herfst, kou, kerst, kaarsjes en dekentjes. Maar er is ook zoiets als zomer cosines! In deze blog 5 heerlijke knusse, cosy zomertips!

Ken je dat gevoel? Je lichaam ontspant, je voelt je veilig, op je gemak en tevreden? Ja? Goed! Want dat is het echt cosy gevoel. En het leuke is: dat is seizoen onafhankelijk! Dus lees snel verder voor 5 heerlijke cosy tips die voor dit gevoel kunnen zorgen.

Buiten zijn!

De natuur kun je op de meest leuke manieren beleven, juíst in de zomer! Wat dacht je van wandelen aan het strand, met je voeten door de branding. Of met een picknickkleedje en een goed boek ontbijten op een open plek in het bos? Eentje die vooral mijn man heel leuk vind (ik houd niet zo van water, haha) is bootje varen! Genoeg te bedenken en te doen, zolang je er geen ‘moeten’ van maakt en alles lekker ‘slow’ mag doen van jezelf kun je je helemaal uitleven in cosy buiten activiteiten!

Fruit cosiness

Je zou zomaar een nieuw begrip ontwikkelen zo, ‘fruitcosiness’, klinkt goed toch?! Zomer is fruit tijd, aardbeien (al dan niet uit eigen tuin), frambozen, pruimen, kersen en nog veel meer is volop verkrijgbaar. Een heerlijk cosy momentje voor mij is mezelf verwennen met een bakje aardbeien terwijl ik voor de openslaande deuren een boekje lees. Cosy toch?!

Broodje bakken

Ik vind dit één van de meest cosy activiteiten voor de dagen met lekker weer: broodjes bakken boven een kampvuurtje! Ik had dat dus nog nooit gedaan tot 2 jaar geleden en sindsdien wil ik het elke zomer een keer doen. Ik kan niet zeggen dat mijn broodjes de lekkerste zijn, maar het heeft zoiets gezelligs dat ik dat op de koop toe neem. Het gaat om het moment, het langzame, het wachten, het samenzijn. Dát is cosiness!

Even niks

Zoals je misschien al weet kan ik door mijn ziekte niet goed tegen warmte. De zomer is voor mij dan ook een tijd geworden om even niet teveel van mezelf te vragen. Ik kwam er hierdoor dus achter dat dat voor veel mensen geldt, je hoeft niet altijd productief te zijn of alles gezien te hebben op vakantie. Je mag ook gewoon ‘zijn’. Ontspannen, een spelletje, een lekkere glas koude limonade, een rondje slenteren, wat lezen of gewoon mijmeren in het gras. Dat geeft je gegarandeerd een cosy gevoel!

Terugtrekken

Misschien ben je net als ik meer een ‘yin’ type of ook hoog sensitief. Of misschien herken je het gewoon zonder alle labeltjes, maar ik vind het heerlijk om juist in de zomer me soms even terug te trekken. Het is druk buiten, iedereen is veel buiten, dus rede te meer om zo nu en dan even de gordijnen dicht te trekken en even niet mee te doen aan het (toch vaak) hogere tempo van de zomerenergie. Niks mis mee! Ik dacht altijd dat het een beetje gek was, maar het is één van mijn manieren om op te laden, dus waarom niet helemaal prima vinden?! Creëer gewoon je eigen cosy momentje om op te laden, heerlijk!

Zomers genieten illustraties

Heb je zin in meer inspiratie en positiviteit? Wat dacht je van een inspiratiekaartenset? Of wat heerlijke prints en kaarten om je te herinneren aan zomercosiness?

Lave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

en_GBEN