Een cosy nazomer

laatste kampvuur

De nazomer is hier! Langzaam beginnen de bomen te verkleuren, maar de zon laat zich nog niet wegjagen. Het ideale moment om te genieten van nazomer cosiness!

De beste cosy nazomer activiteiten

Mijn favoriete nazomer activiteiten heb ik hier voor je verzameld. Heerlijke cosy dingen, slow living, self care of een momentje voor jezelf.

Broodjes bakken in het kampvuur!

Mijn favoriet! Super simpel én heel cosy. Een stok, een vuurtje en een beetje brooddeeg (let op: moet wel even rijzen voor het klaar is om gebakken te worden) en je hebt meteen een super cosy dag. Kopje thee erbij en een dikke trui als het fris begint te worden.

De eerste keer dat ik dit deed was (pas!) vorig jaar. Ik snap gewoon niet waarom ik het niet eerder heb gedaan, het is zó gezellig en lekker! Je snapt al dat ik ergens de komende weken in de tuin te vinden ben, met mijn stokje met brooddeeg, toch? Een fijne bijkomstigheid, vind ik, is dat het ‘s avonds heel rustig is buiten. De meeste mensen trekken alweer naar binnen, dus het voelt soms (zelfs midden in onze woonwijk) als vakantie, heerlijk die rust!

Frisse wandelingen door bloeiende heide

De heide bloeit! Heerlijk om wandelingen te maken over de heide en door de bossen. In de bossen kun je de beginnende herfstgeur soms al opsnuiven en de heide staat garant voor prachtige uitzichten. In de zomer vind ik het vaak te heet om door heidevelden te struinen, maar de nazomer biedt uitkomst! Ik neem graag een thermoskan met thee mee, voor de cosy momentjes (en noodzakelijke pauzes). Wandelschoenen aan en naar buiten dus!

Avonden in de tuin met dikke truien en gezellige lichtjes

Kaarsjes, lampjes, een pot warme thee, zelfgebakken cake, een warme deken en een heerlijke wollen dikke trui. Hoofd in je nek en staren naar de sterren! Fantastische manier om je drukke dag af te sluiten en tot rust te komen. Je zenuwstelsel ontspant en je voelt je gedachten langzaam verstillen. Een vleermuis flitst voorbij, een egeltje scharrelt rustig rond. Waarom vergeet ik toch vaak dat dit veel fijner, leuker, knusser is dan binnen zitten? Zullen we afspreken dat we dit gewoon wat vaker doen deze nazomer?

Je huis voorbereiden voor de herfst

Ik vind niets fijner dan mijn huis ‘cosy’ maken! Al mijn heerlijke wollen truien en vesten uitzoeken en weer vooraan in mijn kast leggen. Lampjes en kaarsjes voor de sfeer in de woonkamer. Een extra kleed voor de knussigheid en wat gezellige en inspirerende decoratie.

De overvloed van het najaar ervaren

Bramen, kastanjes, hazelnoten. Zomaar een greep uit de overvloed van de nazomer. Super leuk om er iets mee te doen. Zo maak ik ieder jaar een potje bramenjam van de bramen uit onze tuin. Eten we heel bewust de twee hazelnoten die onze hazelaar heeft (lekker mindful) en rooster ik elk jaar een keer kastanjes (ook al vind ik ze niet eens super lekker). Alles smaakt anders en geeft me zo’n fijn, slow, mindful gevoel!

Boeken lezen

Uh… do I need to say more? De nazomer is perfect om je boeken leeslijst eens te bekijken. De fijnste boeken te verzamelen. Een knus plekje te vinden in huis, kaarsje aan, dekentje over je heen, kopje thee bij de hand. Een perfect momentje voor jezelf. Super fijn buiten, maar binnen in het nazomer zonnetje achter glas is ook heerlijk!

Wat ga jij doen?

Mijn voornemen is om alles van dit lijstje een keer te doen. Voor mij is dingen doen die echt bij mij passen, een tikkeltje slow een belangrijke waarde. Het houdt me (met mijn chronische ziekte) in balans. Dus ik kies bewust voor een cosy nazomer. Het is soms makkelijker om langer te werken, op de bank snuggelen of gewoon doen wat je uit gewoonte elke avond doet. Maar ik heb geleerd dat je soms meer ontspant van dingen die echt bij je passen. De dingen waar je bewust voor kiest. Ik kies ervoor om wat van mijn eigen lijstje te doen deze nazomer, en jij?

Meer cosiness?

  • Schrijf je in voor de cosy nieuwsbrief! klik HIER
  • Shop cosy items in mijn webshop klik HIER
  • Volg mij gezellig op instagram (en je ziet vast wel wat van deze activiteiten voorbij komen) klik HIER

ps. Ben je al helemaal in de sferen en heb je super veel zin in het najaar. Bekijk dan DIT eens!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nl_NLNL