Cursussen

Online cursus authentiek illustreren

Je kwast vloeit heerlijk over het papier, prachtige verfstreken ontstaan. Niets lekkerder dan een middagje schilderen, gewoon voor jezelf. Precies zoals jij het wilt en wat bij jou past! Maar uitvinden wat bij jou past en wat jouw stijl is, is soms een behoorlijke uitdaging. In deze cursus ga je op zoek naar jouw authentieke illustraties aan de hand van kleurenpaletten, materiaalkeuzes en uitvogelen wat het is dat jou écht inspireert!

Ken je dat…

Je weet diep van binnen dat er meer mogelijk is, dat je meer in je hebt dan er nu uitkomt? Ken je het gevoel dat je het super fijn vindt om creatief bezig te zijn, maar dat jouw eigen overtuigingen je ervan weerhouden om écht te genieten? Ken je het gevoel dat je maar weer begint met een avondje google, om uit te vinden hoe dat ene materiaal nu precies werkt of hoe die ene illustrator nou juist dat effect krijgt?

Dan is deze cursus voor jou!

De cursus die ik zelf had willen doen toen ik begon met illustreren

4 jaar geleden herontdekte ik mijn creativiteit. Maar ik weet nog goed dat ik het een ongelooflijk ingewikkelde zoektocht vond. Van heel praktische dingen zoals materialen, papier, kleur- en lichtgebruik tot uitvogelen wat bij mij paste en wat nu echt mijn ‘eigen stem’ was als illustrator. Graag had ik de cursus gedaan die ik nu gemaakt heb. Hulp bij alle praktische dingen zonder te verdwalen in de grote zee van ‘veel te veel keuze’. Maar ook hulp bij creatieve blokkades, het plezier vinden in het creëren en juist daarin steeds dichter bij je authentieke creatieve stem komen. Met deze cursus geef ik je op alle gebieden zetjes in de rug zodat jouw creativiteit gaat stromen en jouw creatieve reis in een stroomversnelling komt!


In het kort

  • Ontdek welke manier van illustreren jou echt blij maakt en écht bij je past
  • Jouw ‘go-to’ kleurenpalet ontdekken
  • Materiaalkennis en techniek
  • Uitzoeken wat jou raakt, welke onderwerpen bij jou passen en wat jouw verbeelding prikkelt
  • Blokkades onderzoeken
  • Een authentieke illustratie maken
  • Dit alles aan de hand van een handig werkboek bomvol inspiratie, informatie, opdrachten en tips!

Het werkboek

Het meer dan 30 pagina’s-dikke werkboek ondersteunt jou bij jouw creatieve reis. Je vindt er opdrachten, achtergrondinformatie, een lijst met alle materialen die ikzelf gebruik, een inspiratieverhaal en nog veel meer.

Met begeleiding of helemaal zelfstandig

Er zijn twee manieren om deze cursus te volgen. Je kunt hem helemaal zelfstandig doorlopen óf je kunt kiezen voor begeleiding. In het laatste geval krijg je instructies in je mail hoe je je vragen en huiswerk in kunt sturen. Je krijgt binnen twee dagen een reactie op ingezonden huiswerk. Daarnaast bestaat de cursus mét begeleiding uit 2 x 30 minuten coaching via videobellen. In je eerste e-mail ontvang je instructies voor het maken van de afspraken. Let op: per maand heb ik maar plaats voor een aantal cursisten mét begeleiding!

De lessen

Les 1 Kleur bekennen

Wist je dat veel illustratoren een ‘go-to’ kleurenpalet hebben? Een soort standaard selectie aan kleuren die ze veel gebruiken én waardoor je hun werkt snel herkent. Natuurlijk geen gouden regel en heerlijk om er zo nu en dan vanaf te wijken, maar wél ontzettend handig! In deze les gaan we op zoek naar jouw ‘go-to’ kleurenpalet.

Les 2 Materiaal en Techniek

Er is zoveel keuze in materiaal! In deze les neem ik je mee op reis langs al mijn veel gebruikte materialen, en spoor ik je aan om dingen uit te testen. Daarnaast krijg je een les in ‘lichtgebruik’ omdat ook dit veel bepalend is voor jouw authentieke stijl. We eindigen deze les met mijn lijst met materialen die ik zelf gebruik én een uitleg over digitaliseren en bewerken.

Bonus Paint Along

Heerlijk meeschilderen, ik leg je precies uit wat ik doe en waarom. Super leerzaam en heerlijk om aan de slag te zijn!

Les 3 Soul searching – deel 1

Tijd om te gaan ontdekken wat het is dat jou inspireert. Ik geloof dat als jij maakt waar je zelf super blij van wordt, dit ook je authentieke stem is als illustrator. Een heerlijke les om jezelf beter te leren kennen en te leren om je creativiteit te laten stromen.

Les 4 Soul searching – deel 2

Voor we aan de slag gaan een les bomvol vragen om terug te blikken op alles wat je ontdekt hebt de afgelopen tijd. We brengen alles samen in deze les, een beetje zoals een trechter. We stoppen alle losse onderdelen erin en er komt uniek werk uit.

Les 5 Stijl

Ik leg je iets uit over stijl en we gaan aan de slag! Laagdrempelig ga je illustreren en daarna evalueren.

Les 6 Dit ben ik

We duiken in creatieve blokkades (ik neem je ook mee in de mijne) en we werken aan het vinden van plezier in het creëren. We sluiten af met een illustratie natuurlijk, helemaal jij!

Bonus – Inspiratieverhaal

Creatieve reizen van anderen zijn super inspirerend. Daarom heb ik als bonus mijn persoonlijke reis toegevoegd. Van vallen en opstaan, frustratie, naar 100% plezier hebben in wat ik doe. Over onzekerheid en zelfvertrouwen, over willen stoppen maar toch doorgaan.

workshop authentiek illustreren

Hoe werkt het?

Na inschrijving krijg je (op werkdagen) binnen 1 dag de eerste les in je mailbox. Daarna krijg je elke week een mail met de nieuwe les. Elke les bestaat uit één of meerdere filmpjes én een deel uit het werkboek. Het werkboek krijg je bij de eerste les opgestuurd. Voor zelfstandige cursisten komt het werkboek digitaal, voor cursisten met begeleiding komt het werkboek per post!

Wat heb je nodig?

Het is fijn als je een aantal dingen in huis hebt. Natuurlijk jouw favoriete materialen, zodat je lekker creatief aan de slag kunt. Wil je meeschilderen met de ‘paint along’ dan is het fijn als je aquarelverf hebt (basissetje) en een aantal kleurpotloden (en natuurlijk papier, een potlood, penseel, en gum). Koop vooral geen nieuwe materialen voordat je klaar ben met les 1 en les 2 (mocht je plannen hebben ;-)).

Voor wie?

Deze workshop is geschikt voor alle creatievelingen die een stevigere basis in tekenen/illustreren zoeken. Of jij het nu fijn vindt om op je vrije zondagmiddag eens te tekenen, óf je bent beginnend illustrator of wil meer bereiken met je tekeningen, de cursus biedt door de unieke opzet ruimte voor allerlei niveaus.

Veelgestelde vragen

Ik heb al heel lang niet getekend of geschilderd, maar zou het eigenlijk wel willen, is deze cursus dan geschikt voor mij?

Ja! Deze cursus past dan zeker! Vooral omdat jij het gevoel hebt dat je er zin in hebt om weer lekker aan de slag te gaan met je creativiteit!

Ik vind het spannend om te videobellen, maar wil wel graag begeleiding

Geen probleem! We kunnen ook alles per email doen, fysiek een afspraak maken (in Zeist) of welke vorm je dan ook maar prettig vindt.

Ik kan niet goed tekenen, maar vind het wel leuk om te doen

Geen probleem! Het is een leuke ontdekkingsreis naar jouw creativiteit. Mocht je nou nog nooit geschilderd/getekend hebben is deze cursus minder geschikt.

Hoeveel tijd kost deze cursus mij?

Je kunt de cursus helemaal op je eigen tempo volgen. De video’s duren circa 10 tot 30 minuten per les en de opdrachten raad ik je aan om alle tijd voor te nemen die je nodig hebt en jezelf niet te forceren. Goed te weten: de begeleiding stopt pas na 3 maanden, dus alle tijd om lekker op jouw creatieve reis te gaan!

Ik teken vooral digitaal, kan ik dan meedoen?

ja! deze cursus kan ook digitaal! Alleen les 2 is minder van toepassing en de ‘paint along’ is wel met traditionele materialen. Maar het is zeker een cursus om te ontdekken wat jouw stijl is!


Wie ben ik

Ik ben dus Esther, en sinds een aantal jaren heb ik mijn creativiteit ‘herontdekt’. Sindsdien kan ik niet meer stoppen met illustreren en knusse tekeningen maken. Inmiddels heb ik een prentenboek uitgebracht en werk ik aan een volgende. Ook run ik een webshop bomvol kaarten, stickers, posters en nog veel meer. Maar het leukste vind ik het laten stromen van mijn creativiteit en nieuwe dingen laten ontstaan!

Ben je er klaar voor?

De cursus is zo gemaakt dat je op elk moment kunt starten, super fijn toch?

Nog even de verschillen op een rijtje:

BegeleidZelfstandig
Coaching 2 x 30 minutenZelfstandig door het lesmateriaal heen
Opdrachten en vragen per mail inzenden en feedback ontvangenGeen mogelijkheid tot het inzenden van opdrachten
Het werkboek thuis ontvangen per post, klaar om aan de slag te gaan! Het werkboek is een digitale download, je kunt het zelf printen
Door het maken van coachafspraken wordt je gemotiveerd om ook écht aan de slag te gaan met de cursusVergt zelfstandigheid en enige discipline om zelf de cursus te volgen

De prijs voor de cursus is €140 zonder begeleiding en €220 met begeleiding. Deze prijzen zijn inclusief BTW, ben je ondernemer? Dan kun je de BTW aftrekken!

Koop je ticket hier: