Balans

Sinds halverwege vorig jaar is mijn leven ingrijpend veranderd. Van voornamelijk ziek zijn en alleen maar focussen op ‘self care’, naar het super druk hebben met mijn bedrijf. Het is een hele verandering en daarom was het ook een tijdje stil hier. Maar ik ben terug en het is tijd om je alles te vertellen over hoe ik omga met die verandering én ik heb een leuke template voor je!

Toegeven

Eind vorig jaar was ik dag in dag uit voornamelijk bezig met bestellingen inpakken. Het is voor mijn hoofd één van de zwaarste dingen om te doen, heel anders dan rustig zitten schilderen. Het is lastig toegeven, want het is nu eenmaal ook allemaal super leuk, maar het was te veel. En toch als ik het over zou mogen doen, zou ik het zo weer doen, haha!

Toegeven dat ik hulp nodig had en toegeven dat het eigenlijk te veel was, terwijl ik nog wel veel meer zou willen (aan enthousiasme geen gebrek) zorgde ervoor dat ik een paar weken geleden een terugval kreeg. Ik voelde me super moe, somber en lusteloos.

Mijn lichaam geeft een signaal

Ik had wel een paar dagen nodig om hier vrede mee te krijgen. Maar uiteindelijk geeft mijn lichaam een signaal, het signaal dat het anders moet. Het signaal dat ik ook best wel even mag bijkomen van de hectische maanden, het signaal om terug te blikken wat er allemaal gebeurt is.

Eigenlijk ben ik wel blij met die signaalfunctie van mijn lichaam, best handig toch?

Tijd voor verandering

Ik begon eerst maar eens met ontzettend veel schilderen, dat had ik zó gemist in die drukke maanden! Van daaruit kwam ook weer de rust, de verwondering die zo kenmerkend is voor mij, de fantasie die weer heerlijk op hol slaat en de vrolijkheid. Ik kon zelfs weer genieten van de knusheid en cosiness tijdens deze grauwe dagen.

Naast lekker veel schilderen heb ik ook hulp ingeschakeld, inpakhulp! Ik ben super blij dat ik die stap heb durven en kunnen zetten, zo is er veel meer ruimte voor mezelf en mijn creativiteit in mijn week!

Kleine dingen

Nu ik weer begin met het oppakken van alle leuke projecten merk ik wel dat ik veel druk ben in mijn hoofd. Het is ook allemaal spannend en mijn lichaam is de hectiek van vorig jaar nog niet vergeten. Het is dus zoeken naar een goede balans en het vertrouwen weer terugkrijgen dat ik echt beter voor mezelf zorg. Spannend is natuurlijk leuk, maar spannend vind mijn lichaam ook al snel heel bedreigend, met bijbehorende pijn en toestanden. Daarom focus ik me de komende weken op de kleine dingen.

Elke dag maak ik een lijstje met dingen die mij blij maken, verwonderen of gewoon magisch waren. Wakker worden van vogelgefluit, een zonsondergang zien, met Bram de hond knuffelen, de eerste sneeuwklokjes spotten en nog veel meer kleine dingen.

Dit zorgt ervoor dat ik dichter bij mezelf blijf en meer aanwezig ben ik het huidige moment, het nu. Het is verleidelijk om hele projecten uit te denken, of je to do lijst af te gaan in je hoofd maar zo mis je die leuke vogelgeluidjes!

Voor jou!

Ik ga mijn kleine dingen een tijdje delen op Instagram, in mijn stories. Daarvoor heb ik een template gemaakt. Voel je vrij om hem ook te gebruiken! Vind je het leuk om je happy dingen te delen, tag mij dan in je story, dan deel ik hem, wie weet krijgen we zo wel één groot feest van mooie magische geluksmomentjes.

https://www.instagram.com/esther_bennink/

Je vindt het template in de highlight ‘templates’ op mijn Instagram account. Klik HIER.

Geen instagram, maar wel behoefte aan cosiness? Kijk dan eens bij wat nieuwe producten in de webshop!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nl_NLNL