Alles over een cosy lente

De vogels tsjirpen, de geur van lente hangt in de lucht. Ik vind niets zo lekker dan de deuren voor de eerste keer te openen en op blote voeten het gras in te stappen. Ik spreid een kleedje uit en plof neer. Ik doe niks, ik kijk alleen maar. Ik zie de eerste bij, de eerste kievitsbloem én prachtige stukjes mos die er over de winter bijgekomen zijn. Het is lente.

Ik krijg vaak te horen dat cosiness toch echt iets is voor de herfst en winter. Nou, ja misschien iets meer ja. Maar de lente en zomer zijn perfecte maanden voor cosiness, gewoon een tikkeltje anders dan in de donkere tijd van het jaar. Het is een beetje zoals de Denen hygge hebben, dat doen en ervaren ze ook niet uitsluitend in de donkere maanden van het jaar. Het komt denk ik een beetje van ons woord ‘gezellig’ waar we zowel cosiness als hygge enigszins mee associëren. Het woord gezellig roept bij veel mensen wel een beeld op van kaarsjes, kerstbomen en eten, maar als je er op gaat letten gebruik je het woord gezellig haast net zo vaak in de lente als in de andere tijden van het jaar! Het is gewoon ‘anders gezellig’, net zoals ‘anders hygge’ en dus ‘anders cosy’.

Lente cosiness

Cosiness is knusheid, warmte, self care en gezelligheid in één. Juist in de lente zijn er genoeg momenten om de cosy lifestyle toe te passen. Wat dacht je van:

  • Picknicken in het gras
  • Thee in de tuin
  • Observeren van alles wat groeit en bloeit in de natuur
  • Op een kleedje in het gras rustig wat rekken en strekken
  • Blote voeten
  • ‘s avonds als het nog donker wordt bewust genieten van het donker met gezellige kaarsjes
  • Lekker rommelen in de tuin, plantjes planten, zaaien, snoeien, heerlijk!
  • Schetsboek mee naar buiten en schetsen maar!
  • Zonder jas (of die heerlijke knusse vesten gebruiken als jas)

Verwondering en inspiratie

De lente is ook heerlijk om je te verwonderen over alles wat groeit en bloeit. Over een andere energie die je misschien ervaart, over de langere dagen, over de seizoenen. Ik houd ervan om ‘slow’ te leven. Ik vind het heerlijk om de seizoenen op me in te laten werken, om te genieten van wat elk seizoen me te brengen heeft. Door hier bewust mee om te gaan vind ik ook veel inspiratie voor mijn illustraties. Dus open je zintuigen, cosy up ‘lente-stijl’ en laat je inspireren!

Meer lente

Heb je de lente-vibes helemaal te pakken? Laat je dan ook eens inspireren door mijn ‘lente-illustraties’:

3 reacties

  1. Goed idee, cosiness in de lente/zomer, ik ben een echt het knusse herfsttype dus ik zie altijd een beetje op tegen de warme jaargetijden. Maar jouw ideeën zorgen dat het niet perse herfst hoeft te zijn voor dat knusse gevoel. dank je!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nl_NLNL