Afscheid nemen

Soms is het nodig om afscheid te nemen. Afscheid nemen om weer te kunnen groeien. Ik zit in zo’n fase op dit moment. Sinds ik mijn ‘pakketjes-inpakwerk’ heb uitbesteed ontstaat er ruimte voor groei. Creatieve groei. En ik vind het heerlijk! Maar op één of andere manier hoort daar ook afscheid nemen bij. Vooral van…

oude producten en illustraties die ik niet meer mooi vind. Ik ruim mijn mapjes op de laptop op, ga nog eens door de shop heen, besluit om een sale te houden voor alle art prints die ik zelf los wil laten. En toch is dat afscheid nemen ook lastig, want soms laat ik een heuse ‘bestseller’ los.

Je eigen koers varen

Ik geloof er heilig in dat dicht bij jezelf blijven een goed idee is, niet alleen in het dagelijks leven, maar ook als creatief ondernemer. ‘Doe wat goed voelt’ roepen mensen al snel, maar zo simpel is het niet! Realiteit is dat als ik besluit producten uit het assortiment te halen of uit te verkopen dat ik ALTIJD (het lijkt wel alsof er een vloek op rust) een mailtje krijg van klanten die nét dat ene kaartje of die ene print aan de muur wilden hangen voor een speciale gelegenheid. Zie dan nog maar eens nee te zeggen of ‘bij je eigen gevoel te blijven’.

Geef het tijd

Voor mij geldt dat het gewoon wat tijd nodig heeft en op een zeker moment kan ik het loslaten en neem ik afscheid. Los van wat anderen ervan vinden of de mailtjes die ik krijg van klanten of winkels. Eén ding is zeker, ik heb de afgelopen 3 jaar dat ik ondernemer ben ook echt NEE moeten leren zeggen en eerlijk: het bevalt prima!

En vooruit!

Afscheid nemen is voor mijn gevoel een beetje bezig zijn met het verleden. Het past heel erg bij mij om juist bezig te zijn met de toekomst. Zo werk ik nu alvast weer aan een nieuwe adventskalender, schrijf ik een boek en leef me helemaal uit in mijn creatieve nieuwsgierigheid. Heerlijk!

Sale dus

Haha, je voelt hem nu al aankomen toch? Er is een sale (50% korting) op een aantal art prints én nee ze komen echt niet meer terug 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nl_NLNL